PROJEKT AgroSTEM “Održano 5 radionica o razvoju pedagoških vještina”

PROJEKT AgroSTEM “Održano 5 radionica o razvoju pedagoških vještina”

Category : Novosti , Projekti

pedagoške vještine
Održano je 5 radionca u sklopu projekta AgroSTEM, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020., vezanim uz Razvoj pedagoških vještina s ciljem popularizacije STEM-a.
Radionicom se žele osposobiti OCD-ovi za provedbu daljnjih edukacija za popularizaciju STEM-a među djecom i mladima, te općom populacijom kako bi se potaknuo razvoj ruralnih krajeva. Teme radionica bile su: STEM – objašnjenje pojma i područjâ, Vještine i kompetencije koje STEM razvija kod učenika, Didaktičke metode i strategije STEM-a, Uloga nastavnika u STEM-u, Metodička priprema za STEM aktivnost, Timski rad i Class management i komunikacija.
pedagoške vještine 2
Osim Udruge za ruralni razvoj Ravni kotari koja je nositelj projekta, na radionicama su sudjelovali i predstavnici OCD- ova koji su ujedno i partneri na projektu, Udruga za djecu, mlade i obitelj „Mali koraci“- Benkovac i Zajednica tehničke kulture Zadarske županije. Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA tehnička je pomoć tijekom provedbe projekta, s ciljem povećanja korištenja sredstava EU fondova u Zadarskoj županiji putem jačanja kapaciteta regionalnog koordinatora Agencije ZADRA NOVA te kontinuiranom podrškom javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata te jačanjem kapaciteta (potencijalnih) prijavitelja u pripremi i provedbi projekata.
novi logo