Direktno spojili OPG-ovce, trgovce i kupce svih ‘veličina’

Direktno spojili OPG-ovce, trgovce i kupce svih ‘veličina’

trgocentar27-050517_resize

U petak je u prostorijama nekadašnje Bille na  2.400 metara kvadratnih otvoren Trgocentar Zadar.

Riječ je projektu tvrtke Trgovinski savez koja će na tom mjestu povezati male i veće proizvođače različitih poljoprivrednih proizvoda sa zadarskog područja s trgovcima ali i ‘običnim’, maloprodajnim kupcima. Riječ je o drugačijem konceptom diskonta, jer  se u prostoru od 500 kvadratnih metara nalazi i klasična maloprodaja kroz koju će se slobodno ulaziti u diskontni dio otvorenog tipa za sve kupce površine cca 1000 kvadrata u kojem će  se roba nalaziti isključivo u transportnim pakiranjima.

Dakle, u istom se prostoru može obaviti kupnju za svakodnevne ali i poslovne potrebe, a u ponudi su, za sad, prepoznatljivi proizvodi Zadarske županije: od pršuta, sira, kvalitetnih vina, ulja i meda.

Trgovinski Savez d.o.o.  tvrtka je koju su pokrenule članice Udruge trgovaca Sisak  i Udruge trgovaca  Zadarske županije koje je u svom djelovanju prvenstveno servis svojih članica-suvlasnika te je ujedno i poslovni subjekt – kupac kao i bilo koja svoja članica. Trgovinski Savez trenutno ima 124 članice sa 230 prodajnih objekata ukupne površine u totalu preko 14 000 kvadratnih metara. Trgovinski Savez ima i svoja dva logistička centra (skladišta) u Zadru i u Lučkom, a kroz trgovine članice dnevno prođe preko 35.000 kupaca što statistički na godišnjoj razini broji 15.000.000 kupovina.
Trgovinski savez d.o.o.  nastao je kao udruženje malih trgovaca koji su otvaranjem distribucijskih centara  željeli postati konkurentniji na tržištu. Mali trgovci bez udruživanja ne bi drugačije opstali na tržištu i sačuvali svoja radna mjesta.

U cijeli projekt je uključena Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari jer lakše može m povezati poljoprivredne proizvođača Zadarske županije s novim prodajni kanalom.

U Trgocentru je osiguran prodajni prostor kvalitetnim i prepoznatljivim proizvodima Zadarske Županije. Svi ljubitelji lokalne hrane moći će na jednom mjestu kupiti suhomesnate proizvode Puntice d.o.o.,eko vrhunska vina Masvin-a, vinarije Vrsaljko, vinarije Škaulj, ekološko ulje Masvin-a, proizvode MIH Sirane Kolan.

Na otvaranju je za uzvanike i prve kupce ispečen vol na ražnju.