TRADICIONALNA NAGRADA DOVU Udruge nagrađene godišnjom pretplatom na časopis Udruga.hr

 • 0

TRADICIONALNA NAGRADA DOVU Udruge nagrađene godišnjom pretplatom na časopis Udruga.hr

Category : Novosti

Dani otvorenih vrata

Podsjećamo da su udruge širom Hrvatske otvorile svoja vrata zainteresiranim građanima kroz 440 različitih događanja tijekom trodnevne manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2017.

Na temelju objavljenog poziva za prijavu i dostavljenih izvješća o održanim aktivnostima i popratnim materijalima (slikama i video zapisima s događanja te dokazima popraćenosti u lokalnim medijima) Ured za udruge odlučio je sljedećih 10 udruga nagraditi godišnjom pretplatom na specijalizirani časopis Udruga.hr:

 1. Udruga za psiho-socijalne potrebe Amadea, Đakovo predstavila se građanima projektom kojim se promovira SOS – alarm, narukvica nade za starije osobe. U sjedištu udruge održane su kreativne radionice, video projekcija, edukacija o volonterstvu za srednjoškolce te organiziran je susret starijih osoba i djece.
 1. Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrhovac, Ozalj u sklopu Dana otvorenih vrata organizirala je čišćenje i uređenje okoliša Zdenca Pećac. Više od 50 volontera rušilo je stabla, krčilo šikaru, kosilo travu i kupilo smeće dok su vatrogasci izvršili preventivno spaljivanje biljnog otpada i čistili izvor vode od smeća, mulja, pijeska. Ukupno je očišćeno 2000m2 zapuštenog terena i time osiguran nesmetan pristup izvoru vode i vidljiv tok potoka kroz šumu.
 1. Udruga „Otac Ante Gabrić“, Metković obilježila je Dane otvorenih vrata mjerenjem krvnog tlaka i šećera u krvi, organizacijom tjelovježbe i međugeneracijskim druženjem na temu zavičajnog govora, običaja i odjeće. Uslijedila je radionica tradicijskog nakita i modernih privjesaka, održana izložba uradaka, kreativna radionica salvetne tehnike i radionica izrade sadka te frizura s pletenicama.
 1. Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari, Zadar predstavila je građanima rad udruge, održala predavanje o ljekovitom bilju u maslinicima i informirala sudionike o mogućnostima financiranja i okviru Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020 i nacionalnih fondova vezano za razvoj poljoprivrede i turizma.
 1. SRCE – Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, Sveti Ivan Zelinaposjetila su djeca predškolske dobi za koje su članovi udruge pripremili natjecanje s drvenim igračkama koja je doprinijela prihvaćanju invaliditeta kao dijela ljudske raznolikosti. Članovi udruge organizirali su okrugli stol na temu inkluzije i položaja djece s teškoćama u zajednici, održali interaktivnu radionicu vezanu za potrebe osoba s invaliditetom te su sugrađane usluživali zdravim muffinima i prirodnim sokovima.
 1. Sve za nju, Zagreb ovom prilikom je tijekom Dana otvorenih vrata provela radionicu o raku dojke i prehrani. Obilježena je i godišnjica rada Centra za psihološku pomoć uz organiziranu prezentaciju izabranih preventivnih kampanja Udruge. Također, održan je susret sa stručnjacima različitog profila i druženje s posjetiteljima Centra za psihološku pomoć.
 1. Udruga slijepih Istarske županije, Pula je u partnerstvu sa Planinarsko rekreativnim Klubom slijepih Istarske županije obilježila Dane otvorenih vrata kroz susret s medijima na kojemu su bili prezentirani projekti i programi koje udruga provodi. Također, na tri lokacije organizirane su rekreativne i sportske aktivnosti i to turniri u govornom pikadu i visećoj kuglani.
 1. Udruga Zora, Čakovec sugrađanima se predstavila putem edukativnih brošura o aktivnom (su)djelovanju mladih za bolju lokalnu zajednicu. Volonteri udruge educirali su učenike srednje škole prednosti volontiranja, održan je „kružok“ udruga mladih i zainteresiranih mladih te proveden edukativni kviz o aktivnostima mladih u Međimurskoj županiji.
 1. Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“, Đurđevac uključila se u Dane otvorenih vrata organiziranjem kreativne radionice za djecu vrtićke dobi na kojoj su bojani vjenčići od češera, provedbom raznih sportskih igara, organiziranjem radionice keramike za sve sugrađane i informiranjem građana o programima udruge putem predstavljanja na promotivnom štandu.
 1. Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići, Karlovac posjetila je vrtićka skupina djece koja se upoznala s kabinetima za radnu terapiju i terapiju senzorne integracije. U kabinetu radne terapije djeca su imala mogućnost razgledati i isprobati igračke te naučiti kako se i djeca s teškoćama igraju jednako kao i njihovi vršnjaci.

Čestitamo svim udrugama na uloženom trudu i uspješno održanom Danu/ima otvorenih vrata!