Edukacija

Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari od svog osnutka do danas organizira i provodi edukacije iz područja ruralnog razvoja, poljoprivrede i ostalih područja koji su kompatibilni s radom naše udruge.
Do sada smo samostalno i u suradnji s srodnim suradnicima organizirali niz uspješnih edukacija, seminara, okruglih stolova i predavanja.
U budućnosti našeg rada organizacija edukacija zauzima prvo mjesto jer deficiti informacija i stručnih edukacija još uvijek najveća zapreka svima koji se bave i namjeravaju baviti poljoprivredom i ruralnim razvojem.

Postani Volonter

Udruga za ruralni razvoj “Ravni kotari” osnovana je u prosincu 2014. godine, a početkom ožujka 2015. godine otvorila je svoja vrata svim akterima politike ruralnog razvoja. Posebnu pažnju posvećujemo ruralnom razvoju Zadarske županije. Svaki član tima usko je vezan za odrađenu problematiku koju obrađuje u suradnji s ostalim institucijama koje doprinose ruralnom razvoju.

Udruga će raditi na jačanju uloge sela u gospodarskom i kulturnom sektoru, očuvanju prirodne i kulturne baštine te će se svojim radom fokusirati na proces brendiranje područja Ravnih kotara.Najveći dio ruralnih područja Zadarske županije raspolaže velikim bogatstvima koja do danas nisu iskorištena u potpunosti. Rad udruge biti će usmjeren na revitalizaciju cjelokupnog ruralnog prostora Zadarske županije. Aktivnosti i ciljevi strateškog plana i programa Udruge “Ravni kotari” biti će usklađeni s “Programom ruralnog razvoja RH 2014.- 2020.”

S više od 56% stanovništva u ruralnim područjima koja pokrivaju 91% teritorija 28 zem­alja članica Europske Unije (EU), ruralni razvoj je važno političko pitanje. Poljoprivreda i šumarstvo ostaju ključni čimbenici u pitanjima iskoristivosti zemljišta i upravljanja prirodnim resursima u ruralnim područjima EU, te predstavljaju platformu gospodarske različitosti u ruralnim zajednicama. Jačanje politike ruralnog razvoja EU je, dakle, opći prioritet EU.

Želiš naučiti nešto novo, steći dodatna znanja i vještine, upotpuniti svoj životopis? Student si i imaš slobodnog vremena? Diplomirao si i još uvijek nemaš posao?Zanima te ruralni razvoj, europski projekti, odnosi s javnošću, javni nastup, organizacija događaja, kultura i turizam, gastronomija Ravnih kotara?

Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari poziva sve zainteresirane da se priključe našem timu, da kroz rad udruge obogate svoja znanja i steknu dodatne vještine.Volontiranje u druzi će biti koncipirano prema Vašem slobodnom vremenu i Zakonu o volontiranju, a svi volonteri dobiti će certifikate i potvrdu da su sudjelovali u radu Udruge za ruralni razvoj “Ravni kotari”.Udruga će nakon prvo ciklusa volontiranja napraviti evaluaciju rada volontera te će se najboljima ponuditi stažiranje s novčanom naknadom.

“Volonterstvo jedan je od kamena temeljca civilnog društva jer oživljava najplemenitija stremljenja čovječanstva: zauzimanje za mir, slobodu, mogućnost izbora, sigurnost i pravičnost za sve ljude”

Životopise slati na:

info@udruga-ravni-kotari.hr

Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari.

Šibenska 4c.

Kontakt: 091 542 48 41

Marta Pintur, magistra politologije, dopredsjednica udruge i voditeljica ureda