Uzgoj smilja-edukacija

  • 0
uzgoj smilja

Uzgoj smilja-edukacija

Category : Projekti

UZGOJ SMILJA: „Nova poslovna mogućnost za Vaš OPG“- Savjetovanje i iskustva iz prakse“ Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari organizirala je 20 listopada 2015 u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije AGRR-om.
Magistri agronomije, braća Mario i Ivan Skelin, tijekom dva sata predavanja upoznali su okupljene s botanikom i rasprostranjenošću smilja, s klimom i uvjetima uzgoja, zalijevanjem i gnojidbom, iskustvima iz proizvodnje, planiranjem proizvodnje i trendovima cijena uzgoja, te su istaknuli važnost udruživanja proizvođača smilja.
Naročito smo zadovoljni što priča o smilju nije stala samo na predavanju, nego su okupljeni potencijalni i sadašnji proizvođači prepoznali svoj plus i mogućnost udruživanja. Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari stoji na raspolaganju za sve daljnje korake, te je nadležnima ponovno prenijela potrebu za organiziranjem edukacije za uzgajivače ljekovitog i aromatičnog bilja i procesa udruživanja u zadrugu proizvođača ljekovitog i aromatičnog bilja.

uzgoj smilja

uzgoj smilja