Zašto volontirati u udruzi?

  • 0
volontirati

Zašto volontirati u udruzi?

Category : Projekti

 Zašto volontirati u udruzi?  naziv je predavanja kojeg je organizirala Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari u suradnji s Udrugom Mali koraci, a održano je 24 veljače. 2016 u Benkovcu.
S obzirom da na prostoru Zadarske županije volonterstvo još uvijek nije na zadovoljavajućem nivou, cilj predavanja je potaknuti lokalno i gradsko stanovništvo na važnost uključivanja u volonterske aktivnosti, koje uz primarni cilj rada za dobrobit zajednice doprinosi i osobnom zadovoljstvo i profesionalnom usavršavanju.
Voditeljica projekta i dopredsjednica Udruge za ruralni razvoj Ravni kotari Marta Pintur kroz predavanje je okupljene upoznala s temeljnim pojmovima volontiranja, važnošću uključivanja u projekte volontiranja u lokalnoj zajednici te je prezentirala rezultate projekta”Volontiram u Udruzi za ruralni razvoj Ravni kotari“.
„Jako nam je drago da nas je Udruga Mali koraci pozvala danas u Benkovac da ima prikažemo rezultate našeg rada u programu „Volontiram u Udruzi za ruralni razvoj Ravni kotari””, izjavila je Pintur.
Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari djeluje formalno godinu i tri mjeseca, te smo sav posao i sve dosadašnje rezultate ostvarili uz nesebično zalaganje i rad naših volontera. U navedenom projektu do sada je aktivno sudjelovalo 10- ak volontera koje smo upoznali s radom udruge te smo ih involvirali u sve radne procese. Program se pokazao „punim pogotkom”, te nam se stalno priključuju novi volonteri. Cilj današnjeg predavanja bio je potaknuti i razjasniti pravila i uvjete volontiranja svima koji još uvijek razmišljaju o uključivanju u volonterske programe.
Udruga Mali koraci sustavno se zalaže za poboljšanje kvalitete života stanovništava na području Grada Benkovca, te su ovakva i slična predavanja dobra prilika za razmjenu iskustava i razvoj novih ideja”, kazala je Pintur.
Dodala je kako je ulaganje u volonterstvo ulaganje u budućnost razvoja cjelokupne zajednice. U tom period našem timu priključila volonterka Antonija Marinović.