Urbani balkonski vrtovi

  • 0
urbani-gradski-vrtovi

Urbani balkonski vrtovi

Category : Novosti

Jeste li znali da na samo 1m2 možete uzgojiti i do 20 kilograma hrane godišnje!
Urbani balkonski vrtovi novi je projekt Udruge za ruralni razvoj Ravni kotari koji je financiran u sklopu „Javnog natječaja projekata udruga iz područja zaštite okoliša i prirode na području Grada Zadra za 2016. godina ,iz Upravnog odjela za razvitak otoka i zaštitu okoliša.
Projekt Urbani balkonski vrtovi ima za cilj potaknuti građane Grada Zadra koji živi u zgradama na bavljenje uzgojem ljekovitog i začinskog bilja te povrća na svojim balkonima. Ovaj projekt želi doprinijeti lokalnoj samoodrživosti, očuvanju bioraznolikosti u gradu, zdravijoj okolini kao i ljepšoj i bogatijoj slici grada.

Kroz predavanja i radionice građane ćemo naučiti kako da uzgoje vlastiti vrt na balkonu te kako da ga organiziraju i održavaju. Po završetku projekta provesti će se online anketa za polaznike radionica kako bi se ocijenila praktična primjena stečenih znanja, te će se odabrati najljepši urbani balkonski vrt.
Obavještavamo sve zainteresirane građane da će se utorak 28. lipnja s početkom u 18 sati u prostorijama Udruge za ruralni razvoj Ravni kotari, Šibenska 4c održati:


1. Uvodno predavanje i prezentiranje projekta „Urbani balkonski vrtovi“ Marta Pintur , magistra politologije – voditeljica projekta
2. Radionica o uzgoju začinskog bilja i povrća- mr. sc. Branka Perinčić, dipl. ing. agr. Sveučilište u Zadru, Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu.
Pozivamo sve zainteresirane da zbog ograničenog broja polaznika svoje mjesto rezerviraju na vrijeme na udurgazaruralnirazvojrk@gmail.com, ili 091 542 48 41, 023 233 170