Dani otvorenih vrata udruga 2016 – Udruga Ravni Kotari

  • 0
dani-otvorenih-vrata-udruga

Dani otvorenih vrata udruga 2016 – Udruga Ravni Kotari

Category : Projekti

Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari aktivno je sudjelovala na sva tri dana manifestacije „Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. To je godišnji događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici.

Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari od 23. do 25. svibnja 2016 godine bila je otvorena za javnost od 10 do 19 sati te je u tom periodu organizirala info dan, predavanje o „Ruralnom turizmu u Ravnim kotarima“ i u suradnji s udrugom senzorskih analitičara maslinovog ulja Olea Zadar radionicu „ Osnove kušanja malinovog ulja“.

Udrugu su u sklopu navedene manifestacije posjetili aktivni članovi i potencijalni korisnici ruralnog razvoja.

„Uvijek se rado odazivamo manifestacijama „Dana otvorenih vrata udruga“, jer je to idealna prilika da široj javnosti prezentiramo svoj rad i da organiziramo nove radionice i predavanja koje uvijek pokušavamo uskladiti s potrebama korisnika. Posebno nam je drago što se našem programu ove godine priključila udruga senzorskih analitičara maslinovog ulja Olea Zadar. Zahvaljujemo Anastaziji Milardović voditeljici panela i Šimi Marceliću što su nas upoznali s postupcima proizvodnje ulja, pojavama mana u ulju i što su okupljenima stručno objasnili kako prepoznati i izbjegavati loša ulja“, izjavila je Marta Pintur, dopredsjednica udruge i voditeljica ureda.

„U našem programu aktivno su sudjelovale i volonterke Anita Beljo, Anita Salama i Ana Karađole koje su svojim vrijednim radom upotpunile naš program. Pozivam i sve ostale udruge s područja Zadarske županije da se u budućnosti odazovu u većem broju na ovakve i slične manifestacije, jer s malo truda možemo i moramo promijeniti zajednicu u kojoj živimo, u dodala je Pintur.

Drugu godinu za redom Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari dobitnica je nagrade Dani otvorenih vrata udruge. Naime, povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Ureda za udruge Vlada Republike Hrvatske odabralo je 10 udruga koje će dobiti godišnju pretplatu na časopis Udruga.hr. Sudionici su odabrani na temelju angažmana na Danima otvorenih vrata udruga, popraćenosti događanja u medijima te zaprimljenim popratnim materijalima i prilozima (slikama i video zapisima s događanja te dokazima popraćenosti u lokalnim medijima). Više od odbitnicima ove nagrada pročirajte ovdje.

 

DOVU FOTKA 1 DOVU FOTO 2 DOVU FOTO 4