ŽUTI OKVIR 2022 “Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari osvojila nagradu”

  • 0

ŽUTI OKVIR 2022 “Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari osvojila nagradu”

dodjela nagrade- foto udruga

Projekt ŽUTI OKVIR prije četiri godine pokrenuli su časopis National Geographic Hrvatska i Adria Media Zagreb. Nagrada se dodjeljuje za održivi razvoj, znanost i obrazovanje s ciljem poticanja svih građana republike Hrvatske na 17 ciljeva održivog razvoja usvojenih od strane Ujedinjenih naroda, bez čijeg ostvarenja nema budućnosti za planet i buduće generacije.

Nagrada se dodjeljuje zaslužnim pojedincima, udrugama, tvrtkama i institucijama koje u Hrvatskoj najviše pridonose održivosti. Svečana dodjela prestižnih nagrada održana je u ponedjeljak 12. prosinca u zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn.

Nagrade su se dodjeljivale unutar 17 ciljeva održivog razvoja usvojenih od strane Ujedinjenih naroda.

zagreb 12122022 marta pintur bosna zuti okvir snimila mirna bartolic

zagreb 12122022
marta pintur bosna
zuti okvir
snimila mirna bartolic

Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari osvojila je nagradu u Cilju  2 – Iskorijeniti glad i promovirati održivu poljoprivredu:

Uz njih nominirani su: AGRIVI digitalna platforma za poljoprivredu, Udruga Chef kuha doma,  Inicijativa „Pravo svakog djeteta na školski obrok“

Nagradu je ispred udruge preuzela dopredsjednica Marta Pintur Bosna.

„Izuzetno smo počašćeni što smo večeras osvojili nagradu, priznanje je to svima nama koji smo od osnutka do danas involvirani u radi udruge.

Udruge u Hrvatskoj su često samozatajne i rade velike stvari u polju održivosti, vrlo često se posao odrađuje volonterski kako bi udruga imala svoj stabilan tijek djelovanja. Nama je ova nagrada vjetar u leđa i potvrda da dobro radimo svoj posao. Želja nam je da cijela Hrvatska, a posebno naši Ravni kotari budu poljoprivredno održivi, da ruralni razvoj zasjaji punim svjetlom na svim razinama i mi ćemo se trudi svim svojim snagama da u tome i uspijemo.

Naš narod mora jesti svoju hranu, svi znamo koliko je  važno znati što unosimo u svoje domove i tijela pogotovo u vremenima ugroza.  Svima nam je jasno da bez održivosti nema budućnosti za nas i našu djecu, izjavila je Pintur Bosna.

Organizatori su za kraj istaknuli kako su pobjednici i nominirani celebrityji  budućnosti, koji ne kroče crvenim nego žutim tepihom i čuvari su Zemlje, čovječanstva i budućnosti.